Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Εκλογές ΤΕΕ - Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013. Η Ανανεωτική Συνεργασία Αριστερών Μηχανικών συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών.




Οι εκλογές του ΤΕΕ έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και τους Μηχανικούς. Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις τόσο σε επίπεδο ΤΕΕ όσο και σε πολιτικό επίπεδο οι οποίες επιβάλλουν τη μέγιστη δυνατή ενότητα και τη συνεργασία, σε προοδευτική κατεύθυνση, με την Αριστερά πρωταγωνιστή. Η αναγκαιότητα για εύρεση άμεσα ρεαλιστικής λύσης εξόδου από την κρίση, η πραγματοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και η αντιμετώπιση των παθογενειών της Ελληνικής πραγματικότητας, δεν μπορούν να αφήνουν το ΤΕΕ και τους Μηχανικούς αδιάφορους

Η μέχρι πριν από λίγο παράταξη μας, η Συνεργασία Αριστερών Μηχανικών, δεν έχει πλέον τη μορφή που είχε και δεν συμμετέχει στις εκλογές με το σχήμα των προηγούμενων εκλογών.
 Ένα μέρος από τους συναδέλφους, που είναι μέλη του Σύριζα, απεχώρησαν και δημιούργησαν τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών, με αρχές και στόχους που δεν συνεχίζουν και απέχουν απ’ την παράδοση της παρουσίας της Συνεργασίας Αριστερών Μηχανικών στο ΤΕΕ. Οι πρωτοφανείς διαδικασίες ίντριγκας και σπίλωσης της παράταξης μας, μόνο θλίψη προκαλούν. Τα συνθήματα τύπου «το Επιμελητήριο σ’ εμάς»  δείχνουν προθέσεις και τρόπο σκέψης…
Ένα τμήμα της παλαιάς παράταξης της Συνεργασίας Αριστερών Μηχανικών επέλεξε να μη συμμετέχει στις εκλογές ή να συμμετάσχει με  μεμονωμένη υποψηφιότητα

Εμείς παραμένουμε πιστοί σε όσα ανέδειξαν την Συνεργασία Αριστερών Μηχανικών σε αποτελεσματική, υπεύθυνη, αριστερή παράταξη στο ΤΕΕ:


  • Συμμετοχή στα όργανα για αποτελεσματική δράση

  • Παρέμβαση με μεστό και τεκμηριωμένο λόγο

  •  Οι τυχόν διαφωνίες να συνοδεύονται από εναλλακτικές προτάσεις.

  • Συνεργασία (και κοινή δράση) για το καλό του κλάδου και της κοινωνίας

  • Αντίθεση σε όσους θέλουν ένα ΤΕΕ κομματικών μηχανισμών και σε όσους επιθυμούν το ΤΕΕ σωματείο, σύλλογο ή ομάδα διαμαρτυρίας, απομονωμένο από τους μηχανικούς και την κοινωνία.

Συμβάλαμε αποφασιστικά στη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών, έχοντας ως στόχο τη συμβολή των Μηχανικών και του ΤΕΕ για την υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την έξοδο της χώρας απ’ την πολύπλευρη κρίση, όπως επίσης  και την υπεράσπιση του ΤΕΕ και των μηχανικών, έχοντας ως θέματα αιχμής:


  • το ασφαλιστικό, επιδιώκοντας κυρίως την ακύρωση των εξωπραγματικών αυξήσεων στις εισφορές και την δημιουργία μιας δομής προστασίας για όσους συναδέλφους βρίσκονται σε δεινή  κατάσταση (αναγνώριση του άνεργου μηχανικού, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κλάδος πρόνοιας, διευκολύνσεις στην πληρωμή οφειλών κ.α. )

  • την απασχόληση στηρίζοντας τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και προσπαθώντας να προσδιορίσουμε τη δυνατότητα απασχόλησης του Μηχανικού μέσα σε συνθήκες κρίσης, αξιοποιώντας και εξαντλώντας κάθε δυνατότητα

  • τη δημιουργία ενός  νέου μοντέλου ( που θα βασίζεται στη παραγωγή και όχι στην κατανάλωση) για την ανάπτυξη της χώρας  με αξιοποίηση των Μηχανικών των επιστημόνων και της σύγχρονης τεχνολογίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετέχουν στις εκλογές, στηρίζοντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών. Έχοντας την πεποίθηση ότι το ΤΕΕ μπορεί να παίξει το ρόλο του για τους Μηχανικούς και τη χώρα, μόνο με ισχυρή τη παρουσία της  συμπαράταξης και με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων συναδέλφων και στις εκλογές και στις διαδικασίες μετά τις εκλογές.

Η Γραμματεία της Ανανεωτικής Συνεργασίας Αριστερών Μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου